Sobre la tecnologia educativa
Hola de nou!
En aquesta entrada m'agradaria parlar sobre la tecnologia educativa.
Tecnologia educativa. Sona simple, no? Una tipus de tecnologia que serveix per a educar.
Doncs és més o menys així. Com hem explicat en entrades anteriors, vivim en un món on la tecnologia pràcticament dirigeix les nostres vides. Cada vegada més s'empra a les escoles com un recurs més, però que proporciona un ventall de possibilitats quasi il·limitat. És per això que cal fer un bon ús dels aparells electrònics i exprimir-los al màxim.
Així doncs, utilitzant la tecnologia a l'escola no només es beneficien els mestres (doncs en moltes ocasions, gràcies a açò no han de preparar tant de material manual per a l'alumnat), sinó que també se'n beneficia el medi ambient (reduïm la despesa de paper) i els xiquets i xiquetes, (doncs s'integren ja en un món globalitzat i tecnològic del que pròximament i inevitablement començaran a formar part).
Però això no és tot!
També es beneficia el centre i les famílies. Com? Doncs a l'haver-hi una millora de la comunicació. Gràcies a aplicacions mòvils i a programes, l'equip docent es pot comunicar amb els pares i mares sense necessitat de coincidir en algún moment presencial.
No obstant, cal ser certs amb una cosa: aquest canvi ha sigut molt radical respecte a l'escola tradicional. És cert que encara existeixen mestres que no s'apanyen amb les noves tecnologies, bé perquè ja són majors o bé perquè no se'ls dona bé. Però tot és qüestió d'aprendre! Al cap i a la fi, la feina del mestre, a part de donar classe, és ser capaç d'innovar i d'impartir una educació el més actualitzada possible. Estar al dia amb el que la tecnologia respecta implica estar al dia amb el món actual.
Per tancar aquesta entrada, he de dir que aquest any, quart de carrera, m'està ensenyant molt en el que respecta a la tecnologia. Mai no havíem tingut assignatures que empraren les TIC d'aquesta forma i que ens instaren a utilitzar-les tant decididament. I és que, coma mestres, hem de ser capaços d'adaptar-nos als canvis del món de l'educació. Entendre la tecnologia i formar part d'ella només és el principi.
M'agradaria acabar citant a Moreira (2009):
«Las tecnologías digitales deben estar al servicio del desarrollo social y humano, y no controlado por los intereses de las grandes corporaciones industriales del mundo capitalista».
Moreira, M. A. (2009). La sociedad de la información, las tecnologías y la educación. Introducción a la Tecnología Educativa. (pp 5-15). Universidad de La Laguna.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada